Πώς να επιλέξετε το χρώμα των κουφωμάτων; Τώρα αυτό εξαρτάται από εσάς!

Πώς να επιλέξετε το χρώμα των κουφωμάτων;

Η οξείδωση χρωμάτων είναι μια διαφορετική διαδικασία από τη βαφή: αντί να εφαρμόζεται υλικό σε μορφή πούδρας πάνω από το αλουμίνιο (επομένως, με την προσθήκη) το αλουμινίου τοποθετείται μέσα στις δεξαμενές με καυστική σόδα.

Εδώ, με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού, του δίνεται χρωματισμός σύμφωνα με τις επιλεγμένες χρωστικές ουσίες.

Επομένως, ο χρωματισμός δεν λαμβάνει χώρα με την προσθήκη υλικού (π.χ. χρώματος), αλλά με μεταφορά των χρωστικών στη δομή πλαισίου.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οξείδωσης, το πάχος του αλουμινίου μειώνεται κατά μερικά δέκατα στη βαφή, ωστόσο, το υλικό επεκτείνεται κατά μερικά δέκατα (ή μικρά, ανάλογα με το πάχος της βαφής).

Η οξείδωση αφήνει λιγότερη επιλογή χρωμάτων για κουφώματα αλουμινίου: για να πούμε την αλήθεια, υπάρχουν λίγες αποχρώσεις  που πραγματικά λειτουργούν.

Ωστόσο, μπορούν να ληφθούν ωραία αποτελέσματα, όπως το αποτέλεσμα τιτανίου, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να είναι αδιαφανές, βουρτσισμένο, χημικό ή λαμπερό.

Μοιάζει με το χάλυβα, όπως συμβαίνει και με τη ζωγραφική, και είναι πολλές φορές μια αρχιτεκτονική επιλογή.

Δεν σας έχω πει ακόμα, αλλά η βαφή μπορεί να γίνει σε όλες τις αποχρώσεις των χρωμάτων, καθώς η σειρά Ral έχει πολλές δυνατότητες.

ποικίλα χρώματα πλαισίων με την σειρά Ral.

Πρόκειται για γερμανική σειρά χρωμάτων RAL, όπου υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και ίσως ακόμη και λίγο περισσότερο σε απείρους συνδυασμούς χρωμάτων!

Τελειώματα και χρώματα με ύφη από ανοξείδωτο χάλυβα

Όπως έχουμε δει στις προηγούμενες παραγράφους, με αλουμίνιο, ξύλο και σίδηρο, είναι δυνατόν να αποκτήσουμε διάφορα και ποικίλα χρώματα πλαισίων με την σειρά Ral.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, είναι επίσης δυνατό να αποκτηθούν προσαρμοσμένα χρώματα ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε κατασκευής.

Αλλά τώρα θέλω να σας μιλήσω για μια συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αυτή του χρωματισμού σε χρώματα τύπου inox.

Ο χάλυβας μπορεί να είναι σε βαμμένο σίδερο, σε αυτή την περίπτωση, η βαφή μοιάζει με εκείνη του αλουμινίου.

Ή μπορεί να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, το πιο άφθαρτο υλικό που έχουμε στη φύση μετά το διαμάντι.

Τα πλαίσια από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν το δικό τους χαρακτηριστικό χρώμα και μπορούν να έχουν ένα βουρτσισμένο αποτέλεσμα σε επιπλέον επιλογές.

 Σε αυτή την περίπτωση, εμπίπτουν στην οικογένεια των χρωμάτων με ματ τελειώματα.

Ή μπορεί να είναι κουφώματα σε γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, ως εκ τούτου έχουν μια κατοπτρική επίδραση.

Τα αναγνωρίζετε επειδή αρκεί να τα αγγίξετε με ένα δάχτυλο για να αφήσετε τις εκτυπώσεις!

Είναι λίγο μισητά από όλους εκείνους που ασχολούνται με τον καθαρισμό λόγο δυσκολίας στο καθάρισμα.

 Αλλά ας πάμε στην καρδιά του θέματος: πώς να επιλέξετε το χρώμα των κουφωμάτων; Και ποιες είναι οι τάσεις;

Για τους πιο παραδοσιακούς - εκείνους που ποτέ δεν θέλουν να κάνουν λάθη τα χρώματα  σίγουρης επιλογής - είναι προτιμότερο να επιλέξετε λευκό, αδιαφανές λευκό ή ανοιχτό γκρι.

Πρόκειται για χρώματα κουφωμάτων που μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε πλαίσιο.

Φορούν λίγο σαν χρώματα και γι 'αυτό το λόγο εκτιμιούνται ιδιαίτερα και είναι επίσης πολύ φωτεινά σε κάθε επιλογή συνδυασμού με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο σπίτι.

Επιπλέον, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά μαύρα, ματ μαύρα και οξειδωμένα μαύρα κουφώματα σε ορισμένες σημαντικές βίλες.

Είναι ένα χρώμα που πολλοί έχουν επιλέξει.

Το μαύρο είναι πιο ανθεκτικό στην οξείδωση από τη αρχική του βαφή.

Όσον αφορά τις τιμές, γενικά ένα βερνικωμένο και οξειδωμένο φινίρισμα των τυποποιημένων τελειωμάτων και των τυποποιημένων χρωμάτων έχουν το ίδιο κόστος.

Το αποτέλεσμα του οξειδωμένου χάλυβα ή του τιτανίου, όμως, κοστίζει κάτι περισσότερο και κυμαίνεται περίπου σε 15 έως 25 % περισσότερο από το λευκό χρώμα.

Επιχρίσματα από βαφές που αποτυπώνουν ξύλο και τα  χρώματα αυτά για τα  κουφώματα αλουμινίου

Τέλος, θέλω να σας πω ένα τελευταίο πράγμα σχετικά με αυτά τα χρώματα .

Με το έθιμο χρωματισμό, είναι επίσης δυνατή η απόκτηση της επίδρασης ξύλου σε πλαίσια κατασκευασμένα από άλλο υλικό όπως και τα προφίλ αλουμινίου.

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, διότι μιμείται μια πρόταση που δεν υπάρχει: το μέταλλο δύστυχος δεν μπορεί να είναι ξύλο.

Συνιστώ λοιπόν αυτό: εάν σας αρέσει το ξύλο, πάρτε ένα συνθετικό πλαίσιο παραθύρου.

Εάν σας αρέσει το μέταλλο, πάρτε ένα μεταλλικό κούφωμα.

Αλλά συνειδητοποιώντας το ξύλο αποτέλεσμα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο δεν είναι όμορφο να δούμε!

Είναι ή άποψή μου και μόνο!

Ωστόσο, υπάρχει επίσης η άποψη ότι μερικές φορές σε ορισμένα ιστορικά κέντρα, συγκεκριμένα σε χώρους ή σε κτίρια, βρήκα τον εαυτό μου την ανάγκη να προσαρμόσω τα κουφώματα σε αυτά της υπάρχουσας πρόσοψης, με απόχρωση ξύλου.

Εάν υποθέσω και  κάνω μια σοφίτα όπου τα παντζούρια, τα ρολά  και τα κουφώματα στην πρόσοψη είναι δρυς και θέλω να εγκαταστήσω τα κουφώματα αλουμινίου ή ξύλινου αλουμινίου, είμαι σχεδόν αναγκασμένος να κάνω ένα ξύλινο αποτέλεσμα, διαλέγοντας κουφώματα ανάγλυφα όπως τα pvc, εκτός κι αν κάνω όλα τα κουφώματα ξύλινα.

Αλλά τα ρολά , σε τι υλικό θα τα κάνουμε;

Αλλά γνωρίζουμε ότι τα ξύλινα κουφώματα με την πάροδο του χρόνου απαιτούν συντήρηση.

Αυτές είναι οι ενδείξεις για να μάθουμε ποιοι τύποι χρωμάτων μπορούν να γίνουν με τα διάφορα υλικά.

Τώρα αυτό εξαρτάται από εσάς!

Πρέπει να ταιριάξετε τα χρώματα των κουφωμάτων  με τα εσωτερικά τοιχώματα, τους εξωτερικούς τοίχους, τα έπιπλα, το αποτύπωμα και το  στυλ, με βάση τη φωτεινότητα που θέλετε να έχετε.

Και γιατί όχι; Είναι σημαντικό να σας αρέσει και το χρώμα!

Γεια σας και ξανά στο επόμενο άρθρο!

Πώς να επιλέξετε το χρώμα των κουφωμάτων σας και των παραθυρόφυλλων.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε όταν ανακαινίζουμε το σπίτι, το γραφείο, ή κάνουμε μια αρχική αγορά κουφωμάτων σε νεόδμητο κτίριο, πρέπει να  αποφασίζουμε από την αρχή το σχέδιο, τυπολογία, και το χρώμα των κουφωμάτων, ταυτόχρονα είναι να επιλέξετε το στυλ των κουφωμάτων και των αξεσουάρ που τα πλαισιώνουν.

τυπολογία, και το χρώμα των κουφωμάτων

Αποφασίζουμε σε συνεργασία με διακοσμητή ή μονοί μας, πιο πρέπει να είναι το χρώμα των τοίχων, το υλικό των πατωμάτων, τα έπιπλα, πλακάκια και όλα τα αλλά μαζί με το χρώμα των κουφωμάτων.

Τέλος, αφιερώνουμε λίγο χρόνο στα τελειώματα και την επιλογή υλικού των κουφωμάτων και χρώματος που θα επιλέξουμε των παραθύρων, παντζουριών, θυρών και ρολών.

Όλες αυτές οι επιλογές γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τα γούστα μας που θα συμπίπτουν με τα δικά σας για ένα τέλειο αποτέλεσμα και μια άψογη αρμονία  κουφωμάτων και χώρου.

Χρειαζόμαστε ένα σπίτι που να αντικατοπτρίζει σε κάθε στιγμή τον τρόπο ύπαρξής μας και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και όμορφα.

Κατά μία έννοια, οι τόποι που ζούμε λένε κάτι για εμάς.

Γι 'αυτό πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά όλα τα κουφώματα, αξεσουάρ, ακόμα και το χρώμα των πόμολων και τα υπόλοιπα  εξαρτήματα που συνοδεύουν ένα σωστό κούφωμα.

Πώς θα αποφασίζετε  να επιλέξετε το χρώμα των κουφωμάτων;

Για να κατανοήσετε απλά τον τρόπο επιλογής του χρώματος των κουφωμάτων και εξαρτημάτων, είναι χρήσιμο να υιοθετήσετε ένα όργανο οδηγό, όπως το διάγραμμα χρωμάτων RAL και συνθέσεις χρωμάτων, ξύλου, μεταλλικών, και όλων των χρωμάτων που διαθέτει ή  STYLETECH.

Πρόκειται για ένα πίνακα που παρουσιάζει την κλίμακα χρώματος για χρώματα και επικαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή παραθύρων, θυρών, παντζουριών και ρολών..

Η χρωματική κλίμακα σε κάθε δειγματολόγιο, κυμαίνεται από μπεζ έως κόκκινο, από αμάραντο έως μπλε ultramarine, και σε πάρα πολλά άλλα χρώματα για βαφές αλουμινίου.

Μην χάσετε και τις αποχρώσεις του πράσινου και του γκρι, μέχρι διαφορετικούς τύπους ασπρόμαυρων με μεγάλη ποικιλία σε εταιρείες Etem, Rehau, Europa, Alouminco, Aloumil, Kbe, alouplast, exalco.

Όλα τα χρώματα των καταλόγων μας, συσχετίζονται, μαζί με την παλέτα και το όνομα, με τον κωδικό RAL, sable, raff, inox, δηλαδή έναν κωδικό αναγνώρισης για τον σωστό προσδιορισμό του χρώματος που θέλουμε να επιλέξουμε στα κουφώματα μας.

χρώματα των καταλόγων μας 

Όλα τα Decor της Rehau

Mail : info@styletech.gr