Εξωτερική Θερμομόνωση & Θερμομόνωση Τοίχων

ΘΕΡΜΟ - ΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ - Εξωτερική Θερμομόνωση & Θερμομόνωση Τοίχων

Η Εξωτερική Θερμομόνωση, που είναι γνωστή και ως θερμοπρόσοψη ή κέλυφος είναι η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων (η θερμομόνωση των όψεων δηλαδή) του σπιτιού σας.

ΘΕΡΜΟ - ΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Στο μυαλό σας μπορείτε να έχετε την εξωτερική θερμομόνωση, ως μια ζακέτα  που φοράμε στο σπίτι μας, γύρω από όλες τις πλευρές του.

Με αυτό τον τρόπο η κατοικία σας μένει προστατευμένη από τη ζέστη και το κρύο και πλέον η διαμονή στο σπίτι σας είναι πιο ευχάριστη από ποτέ, ενώ το κόστος σας για θέρμανση και δροσισμό μειώνεται σημαντικά.

Τα οφέλη σας μεγιστοποιούνται μάλιστα, εφόσον χρησιμοποιήσετε το πλήρες σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης  που διαθέτουμε.

Μάλιστα για το κορυφαίο μονωτικό υλικό  και για το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ,σας παρέχουμε εγγύηση!

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι η μόνη λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση, τη θερμομόνωση, αλλά ακόμα και την ανακαίνιση παλιών κτιρίων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει την συμβατική μόνωση (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος), καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Για όσους δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε πειστεί ακόμα για τα οφέλη της εξωτερικής θερμομόνωσης, σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Τα περισσότερα από αυτά μεγεθύνονται αρκετά, όταν για την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων σας, χρησιμοποιήσετε το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς

Προστασία του φέροντα οργανισμού

Κάνοντας εξωτερική θερμομόνωση , η θερμομονωτικής του ικανότητας και της πολλή χαμηλής υδατοαπορρόφησης του προστατεύει το φέροντα οργανισμό από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών.

 Εξοικονόμηση ενέργειας

Μετά την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας, θα διαπιστώσετε σημαντική διαφορά και ένα πραγματικά θεαματικό μονωτικό αποτέλεσμα.

Αυτό οφείλεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά.

Πρώτον, με την εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφονται οι θερμογέφυρες από τα σημεία επαφής των δοκών και των υποστηλωμάτων με την τοιχοποία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, θερμογέφυρες είναι τα σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό, και αποτελούν σημαντική πηγή θερμοκών απωλειών.

Δεύτερο και σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως εφαρμόζεται η βασική αρχή, που λέει ότι “Η θερμομόνωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου”.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, πετυχαίνετε μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος 45-60%, τόσο για δροσισμό το καλοκαίρι όσο και για θέρμανση το χειμώνα.

Ταυτόχρονα βέβαια, αναβαθμίζετε γενικότερα το κτίριο, καθώς και το βιοτικό σας επίπεδο, καθώς πλέον διαμένετε με άνεση στο σπίτι σας.

Προστιθέμενη αξία στο κτίριο

Όταν εφαρμόσετε εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους του σπιτιού σας, αυτομάτως αναβαθμίζετε και ενεργειακά το κτίριο σας, και έτσι ουσιαστικά κάνετε μια επένδυση που του προσδίδει προστιθέμενη αξία.

Μάλιστα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ, όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα με βάση τη συνολική κατανάλωση ενέργειας (kwh/m²).

Έχετε υπόψη πως όσα κτίρια δεν πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές, δεν θα μπορούν να γίνουν αντικείμενα αγοροπωλησιών ή μισθώσεων, ενώ από την άλλη πλευρά κτίρια με υψηλής ενεργειακής κλάσης θα έχουν σημαντικά αυξημένη εμπορική αξία.

Υγρομόνωση προσόψεων και Προστασία από καιρικές συνθήκες

Με την εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους του σπιτιού σας, το προστατεύετε εξωτερικά από την υγρασία και το νερό της βροχής, ενώ και στο εσωτερικό δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.

Εκτός αυτού όμως, προστατεύει τους τοίχους σας από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, διατηρώντας το εσωτερικό του σπιτιού σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα.

Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

 Όπως αναφέρεται και στην αρχή του κειμένου, η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων διαφέρει από τη συμβατική, όπου τοποθετείται διπλή τοιχοποιία.

Έτσι λοιπόν αποφεύγοντας να χτίσουμε διπλό εξωτερικό τοίχο, κατά την εξωτερική θερμομόνωση εξοικονομούμε ωφέλιμο χώρο στο εσωτερικού του σπιτιού, περίπου 6%, τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους.

Ανακαίνιση και άριστα αποτελέσματα σε υφιστάμενα κτίρια

Εφαρμόζοντας το σύστημα της εξωτερικής θερμομόνωσης , δεν κάνουμε απλά θερμομόνωση στο σπίτι μας, αλλά παράλληλα το ανακαινίζουμε (τις όψεις του), ενώ ουσιαστικά κάνουμε και βάψιμο σε χρώμα της επιλογής μας, κατά την τοποθέτηση του χρωμοσοβά.

Έτσι λοιπόν για υφιστάμενα κτίρια τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά και κάνοντας εξωτερική θερμομόνωση έχουμε ταυτόχρονα και άλλα οφέλη.

 Ανεξάντλητες αρχιτεκτονικές επιλογές

Εκτός από την εξοικονόμηση χώρου στο εσωτερικό του σπιτιού και την ουσιαστική ανακαίνιση σε παλιές κατοικίες, η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης  σας προσφέρει και απεριόριστη ελευθερία κατασκευής αρχιτεκτονικών σχεδίων, όπως επίσης βέβαια και την επιλογή χρωμάτων και τελικών υφών.

 Εγγύηση για ρωγμές, μούχλες και σκασίματα

 Αν και ήδη κάναμε μια αναφορά στο θέμα τους μούχλας, πρέπει να σας τονίσουμε ότι η τρομερή ελαστομέρεια και ανθεκτικότητα των υλικών, σε συνδυασμό με τις ασυναγώνιστα υψηλές αντοχές , έχουν ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα παροχής εγγύησης 10 ετών.

Η θερμομονωτική απόδοση και η αντοχή είναι εγγυημένη εφ όρου ζωής!

Το κόστος κατασκευής του συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης κυμαίνεται μεταξύ 20-35 €/μ2 ανάλογα με την εταιρεία και το σύστημα που θα επιλεγεί, τον τύπο της πολυστερίνης και την ποιότητα του τελικού σοβά.
Η απόσβεση της εξωτερικής θερμοπρόσοψης υπολογίζεται σε 4-6 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=7KTKCYnctk8

Mail: info@styletech.gr