Πεντακάθαρα κουφώματα μέσα σε 5 λεπτά

ΟΔΗΓΙΕΣ STYLETECH.s.a

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.                                            

Για να μπορείτε να θαυμάζετε τα κουφώματα σας για πολλά χρόνια, πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω, που αφορούν την καθαριότητα και την σωστή χρήση και συντήρηση των κουφωμάτων:

Τα κουφώματα αλουμινίου και pvc που σας παραδώσαμε, είναι κατασκευασμένασύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους κατασκευής, έχουν πολύ υψηλές προδιαγραφές αντοχής τόσο στο χρόνο, όσο και στις καιρικές συνθήκες, ενώ συνοδεύονται και από εγγύηση καλής λειτουργίας.

Με τη σωστή χρήση, συντήρηση και καθαρισμό μπορείτε να συμβάλλετε κατά πολύ, τόσο στην καλή τους λειτουργία, όσο και στην άψογη εμφάνιση τους.

Μερικοί βασικοί κανόνες σωστής συντήρησης και καθαρισμού είναι:

καθαρισμός κουφωμάτων αλουμινίου και pvc

 • Το κούφωμα πρέπει να ανοίγει και να κλείνει χρησιμοποιώντας τη σπανιολέττα στις σωστές θέσεις, όπως υποδεικνύει ο τεχνικός που τα τοποθετεί.

Στην περίπτωση που το κούφωμα έχει μηχανισμό ανάκλησης, η ανωτέρω διαδικασία πρέπει να ακολουθείται ιδιαίτερα σχολαστικά, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μπλοκαρισθεί ο μηχανισμός ανάκλησης και να μη λειτουργεί το κούφωμα.

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται καλά οι οδηγοί των συρόμενων κουφωμάτωνκαι να απομακρύνονται τυχόν σκληρά σκουπίδια από τα κανάλια των οδηγών.

 • Καθαρίζουμε συχνά τα κουφώματα με μαλακό πανί και ουδέτερα υγρά καθαρισμού (ελαφρύ απορρυπαντικό).
 • ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ οξέα, διαλυτικά ή άλλα δυνατά υγρά καθαρισμού.
 • ΔΕΝ ΤΡΙΒΟΥΜΕ τα κουφώματα με γυαλόχαρτα, σύρματα, μεταλλικές βούρτσες, μεταλλικά εργαλεία (π.χ. σπάτουλες, λάμες) ή άλλα υλικά που χαράζουν γιατί βλάπτουν την επιφάνεια και την εμφάνιση του κουφώματος.
 • Υπολείμματα σιλικόνης που τυχόν έχουν παραμείνει σε κάποια σημεία τα απομακρύνουμε με βαμβάκι και μπλε οινόπνευμα .
 • Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μελετημένα να δέχονται και να αποβάλλουν τα νερά της βροχής διαμέσου των νεροχυτών απορροής υδάτων.

Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν ποσότητες νερού που πέφτουν πάνω τους με μεγάλη πίεση, όπως όταν τους ρίχνουμε νερό με την πίεση του λάστιχου ποτίσματος.

Συνιστάται να αποφεύγεται αυτή η μέθοδος καθαρισμού.

 • Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ή σε βιομηχανικές περιοχές με έντονα φαινόμενα ρύπανσης, έχουμε μεριμνήσει να επεξεργαστούν τα προφίλ σας με ειδική προστασία.

Είναι απαραίτητο όμως να συντηρείτε σωστά κι εσείς με τη σειρά σας, τα κουφώματα.

Δηλαδή να τα πλένετε συχνά (κάθε 15 ημέρες περίπου),ώστε να αφαιρούνται τα άλατα της θάλασσας και οι βιομηχανικοί ρυπαντές που επικάθονται σε αυτά.

Έτσι η στιλπνότητά τους και το χρώμα τους θα μείνουν αναλλοίωτα για πολύ καιρό.

 • Τα λάστιχα των κουφωμάτων πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8-10 χρόνια.
 • Τα ρολά τα οποία λειτουργούν με ηλεκτρικό μηχανισμό πρέπει να χειρίζονται όπως υποδεικνύει ο τεχνικός που τα τοποθετεί.

Στην περίπτωση που μπλοκαρισθεί ο ηλεκτρικός μηχανισμός καλέστε το serviceκαι σε καμία περίπτωση μην επέμβετε από μόνοι σας γιατί υπάρχει κίνδυνος σοβαρότερης βλάβης και ατυχήματος.

 • Μεντεσέδες – μηχανισμοί ανάκλησης: ένα περιοδικό λάδωμα των μεντεσέδων και των μηχανισμών ανάκλησης, θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλής λειτουργικότητας.

συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου και pvc

Για την σωστή λειτουργικότητα των κουφωμάτων, θα πρέπει μία φορά τον χρόνο να εξετάζεται η καλή κατάσταση των αξεσουάρ του κουφώματος (βουρτσάκια, κλειδαριές κ.λ.π.), τόσο οπτικά, όσο και κατά την λειτουργία τους.

Να επεμβαίνει δε όταν υπάρχει ανάγκη (π.χ. σφίξιμο κάποιας βίδας που έχει ξελασκάρει, κ.α.).

 • Πρέπει να καθαρίζονται και τα λάστιχα στεγανοποίησης που είναι εμφανή στο κούφωμα, χρησιμοποιώντας ουδέτερα απορρυπαντικά, αν είναι αναγκαίο, με κρύο ή χλιαρό νερό.

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η χημική τους σύνθεση είναι συμβατή με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το λάστιχο

 • Επιφάνειες στις οποίες υπάρχουν επικαθίσεις (έχει σχηματιστεί κρούστα) που δεν φεύγουν, πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ειδικά για αυτόν τον σκοπό προϊόντα που βρίσκονται στο εμπόριο.

Τα εξωτερικά κουφώματα είναι καλύτερα να καθαρίζονται όταν είναι «κρύα» κατά προτίμηση, αποφεύγοντας τις ώρες της ημέρας που τα χτυπάει ο ήλιος.

 • Τα απορρυπαντικά που θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό τους, πρέπει και αυτά να είναι «κρύα» και δεν πρέπειγια κανένα λόγο να χρησιμοποιούνται,σκούπες-ατμού.     

Mail: info@styletech.gr