Η οικοδόμηση ενός μεταλλικού κτίριο- σπίτι

Η οικοδόμηση ενός μεταλλικού κτίριο- σπίτι

Γιατί να χτίσετε ένα μεταλλικό κτίριο- σπίτι

Το μεταλλικό κτίριο- σπίτι,  είναι μια προκατασκευασμένη κατασκευή που άρχισε να κατασκευαστεί συνήθως  στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και  μετά τον σεισμό .

Με την ευκαιρία μια εφαρμογής  πλήρους ανακαίνισης ορισμένων ιδιωτικών κατασκευών, κατέστη ακόμα πιο σαφές ότι η επιλογή χάλυβα ήταν πολύ βολικό και στο κόστος, στην αντισεισμική σχέση και στην οικολογική βιωσιμότητά της.

Σήμερα αποτελεί πια μια έγκυρη και εναλλακτική λύση για κλασικές και μοντέρνες  κατασκευές, με αποτέλεσμα μια σημαντική λύσει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Γιατί να χτίσετε ένα μεταλλικό κτίριο- σπίτι ;

Το μεταλλικό κτίριο- σπίτι είναι μέρος των τύπων προκατασκευασμένων, εναλλακτικών, οικολογικά βιώσιμων κτιρίων που έχουν το κύριο χαρακτηριστικό ότι εξοικονομούν ενέργεια.

Ως εκ τούτου, μια εξαιρετική εναλλακτική λύση ή εάν προτιμούμε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σχεδιασμού ενός σπιτιού, το οποίο επιτρέπει αντικειμενικές εξοικονομήσεις με την πάροδο του χρόνου, αλλά και αμέσως, με πολύ μεγάλη μείωση των τιμών των κατασκευών.

Μεταλλικά κτίρια και σπίτια από την styletech

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα μεταλλικό κτίριο  είναι ένα από τα κτίρια που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε προβλήματα που προέρχονται από σεισμική δράση.

Βασικά, η δομή αντιδρά με μεγαλύτερη ελαστικότητα στις σεισμικές καταπονήσεις, ακόμη και σοβαρές, καθιστώντας την αρκετά ασφαλέστερη, αποτρέποντας έτσι επικίνδυνες καταρρεύσεις που δυστυχώς η Ελλάδα υπέστη τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά οφείλονται στη χρήση του χάλυβα, τη δύναμη και την ελαστικότητά του, που εγγυώνται την απουσία επικίνδυνων δομικών βλαβών.  

Όσο για τις εσωτερικές επικαλύψεις, ωστόσο, είναι επίσης πιο ανθεκτικές σε σεισμούς και μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα σε περίπτωση βλάβης.

Στην πραγματικότητα, για να κατανοήσουμε λεπτομερέστερα πώς κατασκευάζεται ένα μεταλλικό κτίριο, πρέπει να σκεφτούμε ότι τα έργα τοιχοποιίας συνδέονται βασικά με τα θεμέλια, στα μοντέλα που τους παρέχουν.

Η υπόλοιπη δομή, από την άλλη πλευρά, είναι χτισμένη στεγνή, από γαλβανισμένο χάλυβα, με κρύα ή θερμής μορφής στοιχεία, πράγμα που ακυρώνει αποτελεσματικά την παρουσία τσιμέντων και κονιαμάτων τόσο στη δομή όσο και στα δωμάτια.

Επιπλέον, η ίδια η κατασκευή εγγυάται σύντομο χρόνο υλοποίησης και ο σχεδιασμός της πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα προσαρμόσιμος από κάθε άποψη, με σχεδόν πλήρη ελευθερία σχεδιασμού, καθώς και αναζήτηση λειτουργιών αυστηρά σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, προφανώς αν σε σχέση με τους συνήθεις δεσμούς που έχουν με τα παραδοσιακά κτίρια.

Είναι στην πραγματικότητα η χρήση του χάλυβα που αποτελεί το διακριτικό στοιχείο, πράγμα που επιτρέπει, χάρη στην ευελιξία του, να επιτευχθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ο στόχος της ικανοποίησης των ιδεών του πελάτη, μετά από προσεκτική μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο και τις μικρότερες λεπτομέρειες φάση σχεδιασμού.

Τα εσωτερικά τοιχώματα του σπιτιού είναι επίσης στεγνά και ακόμα σας επιτρέπουν να κρεμάτε διακοσμητικά αντικείμενα όπως πίνακες, ράφια, βιβλιοθήκες, μονάδες τοίχων, καθώς είναι κατασκευασμένα με υλικά όπως γύψο ινών, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό ακόμη και για την υποστήριξη πολύ βαριών φορτίων.

Κόστος ενός μεταλλικού κτίριο- σπίτι: τιμές αναφοράς  Από - Έως

Κόστος προκατασκευασμένης κατοικίας σε προηγμένο ακατέργαστο χάλυβα (ανά m2) 400.00 € 550.00 €

Κόστος προκατασκευασμένου χαλύβδινου σπιτιού (ανά τετραγωνικό μέτρο) 600.00 € 900,00 €

Η οικοδόμηση ενός μεταλλικού κτίριο- σπίτι: ποιες είναι οι άδειες;

Η κατασκευή ενός σπιτιού χάλυβα εμπίπτει στην τυπολογία των προκατασκευασμένων σπιτιών.

Είναι συνήθης πρακτική να πιστεύουμε ότι η μη τεχνική δόμηση τίποτα σε σκυρόδεμα και τοιχοποιία θα μπορούσε να σημαίνει καταστρατήγηση των  κανόνων που συνδέουν τα κοινά κτίρια.

Προφανώς, αυτή είναι μια ψευδαίσθηση που υπαγορεύεται από βαθιά γνώση ή απλά από ακρόαση.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες που μπορούμε να συνοψίσουμε ως εξής:

Κτίριο και έδαφος  - προκατασκευασμένα σπίτια πρέπει επίσης να χτιστούν σε οικοδομήσιμη γη για την κατασκευή τους.

Έτσι, αν νομίζετε ότι μπορείτε να τα φτιάξετε σε οποιαδήποτε γη, από γεωργικές ή διαμορφωμένες, παραβιάζετε τον νόμο.

Πιστοποιημένος τεχνικός - Μιλάμε για πραγματικά σπίτια, αν και προκατασκευασμένα.

Έτσι, οι κανόνες σχεδίασης ακολουθούν εκείνους της κανονικής κατασκευής, δηλαδή, παίρνει έναν εξειδικευμένο τεχνικό για να μελετήσει το έργο που θα εκτελεστεί, είτε πρόκειται για αρχιτέκτονα, είτε για επιθεωρητή είτε για μηχανικό.

Η επαγγελματική εικόνα που μόλις αναφέρθηκε θα καλύψει τον απαραίτητο ρόλο του υπεύθυνου κατασκευής και του διαχειριστή του χώρου.

Στην περίπτωση κατασκευών, επομένως και προκατασκευασμένων, θα χρειαστούν ένας ή περισσότεροι τεχνικοί που μελετούν τη γεωλογική κατάσταση της οικοδομής, την ασφάλεια του εργοταξίου και το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων (υδραυλικά, ηλεκτρικά και θέρμανση).

Άδεια κατασκευής - πριν από κάθε κατασκευή, απαιτείται άδεια, η οποία εξαρτάται από τον δήμο.

Έτσι, η γραφειοκρατική διαδικασία θα μπορούσε να έχει διαφορές από την επικράτεια στην επικράτεια.

Ο σχεδιαστής του χαλύβδινου σπιτιού σας θα παράσχει πληροφορίες και θα παράσχει την απαραίτητη τεκμηρίωση που θα υποβληθεί στον Δήμο για την έναρξη των εργασιών.

Επιτροπή κτιρίων - αυτός είναι ο φορέας που θα αξιολογήσει το αίτημα για να μπορέσει να οικοδομήσει σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα.

Εκτός από την τεκμηρίωση, θα ελέγξει εάν υπάρχουν περιορισμοί στην αναγνωρισμένη περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το σπίτι.

Μόλις περάσει η τεχνική και γραφειοκρατική διαδικασία, μπορεί να ξεκινήσει η εργασία στο κτίριο σας.

Όλα τα παραπάνω τα αναλαμβάνει ή STYLETECH.

Σπίτια από χάλυβα: τύποι και λύσεις

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα χαλύβδινα σπίτια εγγυώνται, χάρη στη μεγάλη ευελιξία των υλικών που χρησιμοποιούνται στη φάση κατασκευής, ένα ευρύ φάσμα λύσεων, που συχνά αποτελούν σημείο συνάντησης μεταξύ των επιθυμιών του πελάτη και των προτάσεων του αρχιτέκτονα, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν ένα έργο που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες.

Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πότε είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε ένα μεταλλικό κτίριο.

Το μεταλλικό κτίριο  είναι ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που μπορεί να είναι το μέγεθος μιας βίλας ή ακόμα και μια μεγάλη βίλα, με δύο ή τρία ορόφους το πολύ.

Ως εκ τούτου, είναι ανεξάρτητες, μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες, αλλά όχι συγκυριαρχίες με δεκάδες οικογένειες.

Έχοντας διαπιστώσει κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να διαιρέσουμε τα μεταλλικά κτίρια σε δύο βασικές κατηγορίες: εκείνες που είναι δομημένες με κλασσικό τρόπο και εκείνες που τείνουν να είναι φουτουριστικές.

Και οι δύο τύποι έχουν ένα εξωτερικό περίβλημα, που ονομάζεται επίσης ένα παλτό- κέλυφος, το οποίο είναι ξηρό, κατασκευασμένο με υλικά υψηλής απόδοσης και τεχνολογίας, που εγγυώνται τέλεια ακουστική και θερμική μόνωση.

Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το μεταλλικό κτίριο  γεννήθηκε με την ιδιαιτερότητα ότι είναι οικολογικά βιώσιμη, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μη ρυπογόνα.

Ως εκ τούτου, πρέπει να αναμένουμε λύσεις αιχμής για συστήματα θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων για το κύκλωμα υγιεινής και για τα θερμαντικά σώματα, καθώς και καθαρή εξοικονόμηση ενέργειας, συνεπώς η παρουσία ηλιακών συλλεκτών σε περισσότερες αντλίες θερμότητας και συστήματα εξαερισμού για τη συνεχή ανακύκλωση του αέρα και ως εκ τούτου την απουσία υγρασίας και σχετικών καλούπια, όλα αποσκοπούν στην τέλεια κατοίκηση των δωματίων.

Εάν θέλουμε να εξετάσουμε λύσεις και τυπολογίες, κάθε σπίτι μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ιδέες του πελάτη και του σχεδιαστή, όπως είπαμε, καθώς και το ίδιο το έργο μπορεί να αναθεωρηθεί κατά τη φάση κατασκευής και να επεκταθεί στο μέλλον.

Αυτό που θα καθορίσει την τελική τιμή θα είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με τα τετραγωνικά πλάνα του σπιτιού που πρόκειται να κατασκευαστεί, εκτός από τα συστήματα που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Για τα χρησιμοποιούμενα υλικά, συνήθως εκτός από τη γαλβανισμένη χαλύβδινη κατασκευή, χρησιμοποιούνται ξηρά δάπεδα και εξωτερική και εσωτερική μόνωση, επίσης ξηρά.

Τα έργα μπορούν να περιλαμβάνουν κάθε είδους ανάγκες, επομένως και μπαλκόνια, κελάρια, γκαράζ, καθώς και εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες.

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και τίποτα δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

 Πόσο κοστίζει ένα μεταλλικό κτίριο- σπίτι;

 Η τιμή ενός χαλύβδινου σπιτιού ποικίλλει ανάλογα με τα τετραγωνικά μεγέθη.

Οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις παρέχουν συνήθως δύο τύπους περιοχών τιμών.

Ο πρώτος ονομάζεται προηγμένος τραχύς, που σημαίνει ότι το σπίτι ήταν κτισμένο σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο και δίνεται με την πλήρη δομή του, συμπεριλαμβανομένης της στέγης, και την κατασκευή του εξωτερικού χώρου, μόνωση (κέλυφος), εξωτερικό χρώμα και πιστοποιητικά σχετικά με τη σταθερότητα, που ελέγχθηκαν προηγουμένως, και τα χρησιμοποιούμενα υλικά.

Στο εσωτερικό υπάρχει η περιμετρική δομή των δωματίων, ο εντοπισμός και οι οπές για τις δίοδοι των συστημάτων (νερό, φως, αέρας) που γίνονται σύμφωνα με το έργο.

Το προηγμένο κενό παρέχει στον πελάτη την ευκαιρία να επικοινωνήσει με άλλες εταιρείες για την κατασκευή των συστημάτων και για τις λεπτομέρειες του εσωτερικού.

Ο δεύτερος ορίζεται ως κλειδί στο χέρι και περιλαμβάνει προχωρημένο ακατέργαστο και εσωτερικό διαμέρισμα, εγκατάσταση ηλεκτρικών, θερμοϋδραυλικών, υδραυλικών και αντλιών θερμότητας.

Επιπλέον, τα εξωτερικά παράθυρα, τα δάπεδα και οι τοίχοι, οι πόρτες των δωματίων, η θωρακισμένη πόρτα, η πόρτα του γκαράζ και η εσωτερική ζωγραφική.

Ένα προκατασκευασμένο χαλυβουργείο θα μπορούσε να έχει τις ακόλουθες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο:

Προηγμένη ακατέργαστη: από € 500.00 έως € 650.00.

Το κλειδί στο χέρι: από € 700.00 έως € 1.000,00.

 Να θυμάστε ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι ισοδύναμα με ένα απόσπασμα, αλλά με μια ιδέα των δαπανών που μπορεί να είναι απαραίτητες για την κατασκευή ενός σπιτιού από  χάλυβα.

Για ακριβείς επιβεβαιώσεις και τιμές, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και με εξειδικευμένες εταιρείες και να ζητήσετε στοχευμένα εισαγωγικά που μπορείτε να συγκρίνετε για να έχετε μια πιο ρεαλιστική ιδέα.

Ένας σίγουρος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για την κατασκευή του κτιρίου σας είναι να ζητήσετε εισαγωγικά από εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτό το είδος κατασκευής.

Από αυτή την άποψη, ο ιστός μπορεί να είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος επικοινωνίας με τις εταιρείες προκειμένου να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο περιεκτική επισκόπηση και να μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη εκτίμηση για τις δυνατότητές σας, χωρίς να ξεχνάμε τον λόγο ποιότητας / τιμής.

Η STYLETECHείναι σε θέση να υλοποιήσει, με μεγάλο επαγγελματισμό και ικανότητες, κάθε είδους παρεμβάσεις στον τομέα των κατασκευών και ανακαινίσεις με εξειδικευμένο προσωπικό, από τον τοίχο, τον κουφώματα, τον ξυλουργό, τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό, τον βαφέα, πλακά και ...

Είναι σε θέση να ακολουθήσει όλες τις φάσεις της υλοποίησης του έργου που ανατέθηκε ...

www.styletech.gr       info@styletech.grΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Φωτογραφίες