Ηχοθέρμομονωτικοί υαλοπίνακες

Ηχοθέρμομονωτικοί υαλοπίνακες

Υαλοπίνακες με υψηλή ηχομείωση και εξοικονομήσει ενέργειας

Από άποψη ακουστικής μόνωσης, τα παράθυρα και τα άλλα ανοίγματα του κτιρίου, αποτελούν το πλέον αδύνατο σημείο της εξωτερικής επένδυσης ενός κτιρίου.

Ηχοθέρμομονωτικοί υαλοπίνακες

Σήμερα οι ανάγκες ηχομόνωσης και θερμομόνωσης  έχουν γίνει περισσότερο από επιτακτικές, ιδιαίτερα στις ηχορυπογόνες περιοχές των κέντρων των πόλεων.

Ο συντελεστής αυτός δείχνει πόση ενέργεια (Watt) θα διαφύγει ανά m2 μέσα από το υλικό μας, όταν υπάρχει ορισμένη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στις δύο επιφάνειές του, ή κατά μια άλλη ερμηνεία, πόση ενέργεια θα πρέπει να ξοδεύουμε για να διατηρούμε την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο μας.

Όσο μικρότερος είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας ενός υλικού τόση μικρότερη ενέργεια χάνει αυτό.

Έτσι, θεσπίσθηκαν, πλέον, Κανονισμοί ηχοπροστασίας που καθορίζουν την προστασία από θορύβους άνω των  45 dB.

Γυαλιά διαφόρων τύπον από την STYLETECH.

Τα κουφώματα μας, πόρτες και παράθυρά, είναι εξοπλισμένα με γυαλί υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζεται από την εταιρεία παραγωγής τζαμιών και επιλέγετε αναμεσά σε, saintgobain, planistar, guardian,που ή κάθε μια από αυτές είναι  ηγέτιδα στην αγορά κατασκευής γυαλιού από τους συντελεστές και το τρόπο που τα κατασκευάζει .

Το πολυστρωματικό γυαλί που χρησιμοποιούμε ως εταιρεία μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικές κατηγορίες γυαλιού:

Διπλά τζάμια:

Top plus Glass - μονωτικό γυαλί με συντελεστή 1,0, εξασφαλίζει μεγάλη διείσδυση στο φως (δεν υπάρχει αποτέλεσμα "βρώμικων κουρτινών").

Silverstar energy Neutral (επιλεγμένο γυαλί) – διπλά, τριπλά, και τετραπλά τζάμια, χάρη στα οποία τα σπίτια απολαμβάνουν περισσότερο φρέσκο ​​αέρα στις ζεστές μέρες.

Μια ειδική επιλεκτική επίστρωση μειώνει σημαντικά τη θέρμανση των σπιτιών, μειώνοντας το κόστος κλιματισμού.

Bioclean –τζάμια  που μειώνουν τη συχνότητα πλύσης των παραθύρων αν η βρωμιά δεν προσκολλάται έντονα.

Επιτρέπει γρήγορη εξάτμιση στο γυαλί του εξωτερικού μέρους του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν ίχνη σταγόνων βροχής στην επιφάνεια του γυαλιού.

Χρωματιστά γυαλιά - για προσωπικές λύσεις, μπορείτε να επιλέξετε έγχρωμα γυαλιά σε ανοιχτό μπλε, καφέ, πράσινο ή γκρι.

Ειδικά γυαλιά για έγχρωμα παράθυρα αλουμινίου ή συνθετικά pvc, για όλες τις εταιρείες  REHAU, KOMMERLING, ALOUPLAST, ETEM, EUROPA, ALOUMINCO, ALOUMIL, KBE, EXALCO.

Τα διακοσμητικά του υαλοπίνακα έχουν το καθήκον να περιορίζουν τη διαφάνεια, χωρίς να μειώνουν τη ροή του φωτός (για παράδειγμα το μπάνιο). Μπορούν να τοποθετηθούν στις πόρτες εισόδου και ως διακοσμητικό στοιχείο.

Στρώματα ασφαλείας σε τζάμια άθραυστα  - ανάλογα με τη δομή, εξασφαλίζουν διαφορετικές τάξεις ασφαλείας από θραύση ή θραύση και με συγκεκριμένες επιλογές από την  STYLETECH.

Επίσης, περιορίζουν τον κίνδυνο τραυματισμού από γυαλί: σε περίπτωση θραύσης από γυαλί, τα κομμάτια συνδέονται με ταινία PVB.

Αντιδιαβρωτικό στρωματοποιημένο γυαλί - εγγυάται προστασία έναντι οδικών, σιδηροδρομικών, ατμοσφαιρικών, βιομηχανικών κ.λπ.

Η εξασφάλιση της σιωπής στα σπίτια επηρεάζει την προσωπική ευεξία τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία.

Reflective laminated glass - εφαρμόζονται κυρίως στις πόρτες εισόδου και δίνουν την επίδραση ενός βενετσιάνικου καθρέφτη.

Top-glas-τριπλό και τετραπλό απίστευτο συντελεστή  0,7, σε σχέσεις με τριπλά τζάμια με διπλά τζάμια - όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται μεταξύ των διαφόρων ομάδων γυαλιού.

Λόγω της υψηλής θερμικής τους ικανότητας (με  krypton να αποκτήσουν έναν εξαιρετικό συντελεστή 0,4 m2 * K / W) επηρεάζουν τη μείωση του κόστους θέρμανσης.

Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη: 8, 18, 26, 45mm και σε διαφορετικά χρώματα: λευκό, κίτρινο, ξύλινο αποτέλεσμα και στις δύο πλευρές ή επίδραση ξύλου από τη μία πλευρά και λευκό από την άλλη.

Στρώμα από γυαλί με θερμικούς ράβδους  - η εφαρμογή ράβδων μπορεί να δώσει στο γυαλί μοναδικό χαρακτήρα και να επιτρέψει τη διατήρηση της διαίρεσης στα παράθυρα των παλαιών κτιρίων.

Τα γυαλιά που είναι ελασματοποιημένα με ράβδους έχουν και άλλα πλεονεκτήματα: δεν απαιτούν συντήρηση και καθαρισμό, μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχήματα (καμάρες, τροχοί, συνδέσεις υπό διαφορετικές γωνίες).

Κατά τον προσδιορισμό των θερμικών χαρακτηριστικών ενός νησιού κουφώματος  ένας πολύ σημαντικός ρόλος παίζει το γυαλί.

Τύποι γυαλιού για παράθυρα

Οι τύποι παραθύρων για παράθυρα και πόρτες μπορεί να είναι διαφορετικοί.

Τα ενιαία μονά γυαλιά, καθώς και η μη αναμενόμενη, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την παραγωγή και αντικαθίστανται πάντοτε από τη γυάλινη άθραυστη επιφάνεια.

Τύποι γυαλιού για παράθυρα: διπλά τζάμια

Ο γυάλινος θάλαμος αποτελείται γενικά από δύο ή τρία φύλλα από γυαλί, σε απόσταση μεταξύ τους για τη δημιουργία κοιλοτήτων που στη συνέχεια γεμίζουν με αέρα ή άλλα είδη αερίου.

Τα γυάλινα φύλλα μπορούν με τη σειρά τους να είναι μονολιθικά ή στρωματοποιημένα, δηλαδή σχηματίζονται από πολλά φύλλα κολλημένα μεταξύ τους και συγκρατούμενα από ένα φιλμ που ονομάζεται PVB και αυξάνει την αντοχή του.

Ο θάλαμος ενός γυάλινου δομή παρουσιάζεται με τρεις αριθμούς: για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας θάλαμος γυαλιού στα 4 - 9 - 4 σημαίνει ότι το πάχος των δύο πλακών, η εσωτερική ένα και το εξωτερικό το ένα, είναι 4 mm, ενώ η διαφορά είναι Πλάτος 9 mm.

Αυτά τα πάχη, καθώς και τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων υλικών, είναι λειτουργικά για τον προσδιορισμό της απόδοσης μόνωσης των υλικών.

Ειδικότερα, η παρουσία του ενδιάμεσου χώρου είναι θεμελιώδους σημασίας για την πτυχή αυτή, διότι εμποδίζει τη θερμότητα να βγαίνει το χειμώνα και να εισέρχεται στο καλοκαίρι.

Για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών αυτών, δηλαδή εμποδίζουν τη ροή θερμότητας μεταξύ των δύο πλακών του διπλά τζάμια, είναι δυνατόν να εισαχθούν εις τον ενδιάμεσο χώρο ένα ευγενές αέριο βαρύτερο από τον αέρα, όπως το αργό ή κρυπτό.

Η έρευνα στον τομέα των υλικών έχει τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά χαρακτηριστικά θερμοπερατότητας των παραθύρων και αυτό έγινε δυνατό όχι μόνο δρώντας πάνω στο θαλάμου του γυαλιού, εισάγοντας τα συγκεκριμένα ευγενή αέρια, αλλά και σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ίδιων γυαλιά.

Ακολούθως έγινε γυαλί επί της οποίας εφαρμόστηκαν αποθέσεις ιδιαίτερα επιλεκτικών οξειδίων και μετάλλων, αντανακλώντας το καθαρά θερμικό συστατικό της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αυτές είναι γνωστές ως γυαλί χαμηλής εκπομπής (low - Ε) μέσα σε ένα κτίριο που απεικονίζουν τη θερμική ακτινοβολία που παράγεται σε αυτά, κατά τρόπο παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα κάτοπτρα, τα οποία αντανακλούν αντί μόνο φωτεινή ακτινοβολία.

Το γυαλί χαμηλής εκπομπής διακρίνεται από ένα απλό μη μονωτικό γυαλί για τη συγκεκριμένη επεξεργασία στην οποία υποβάλλεται.

Βασικά αρχίζουμε με γυαλί float με τέσσερις διαδοχικές στρώσεις:

στρώμα προσκόλλησης

στρώμα αργύρου

επιλεκτικό στρώμα

στρώμα πλήρωσης.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των διπλών υαλοπινάκων, η επεξεργασία εφαρμόζεται στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού. Αυτό το είδος της θεραπείας, η οποία έχει ως στόχο να αποφευχθεί η διάχυση θερμότητας από το εσωτερικό, δεν είναι, ωστόσο, παρεμβαίνει στην είσοδο από το εξωτερικό ηλιακή ακτινοβολία, για την οποία επίσης διευκολύνει την είσοδο των ενεργειακών προμηθειών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ένας άλλος τύπος γυαλιού με υψηλή τεχνολογική συμβολή είναι ο λεγόμενος ηλιακός έλεγχος, ο σκοπός του οποίου είναι να επιτρέπει την είσοδο του ηλιακού φωτός μέσω ενός παραθύρου, ενώ λειτουργεί η ανάκλαση της θερμότητας προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η ηλιακή ακτινοβολία βραχέων κυμάτων είναι θωρακισμένη προς τα έξω, μειώνοντας έτσι την εισερχόμενη θερμική ροή προς το εσωτερικό περιβάλλον.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτυγχάνονται χάρη σε μια διαδικασία που ονομάζεται επίστρωση, με την οποία εφαρμόζονται διαφανή μέταλλα μικροσκοπικού πάχους πάνω σε γυάλινη επιφάνεια, τα οποία αυξάνουν την ικανότητα ανάκλασης της θερμικής ροής.

Αλλά εκτός από τις πτυχές που σχετίζονται με τη θερμομόνωση, ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του γυαλιού ηλιακού ελέγχου είναι η ικανότητά τους να μειώνουν την λάμψη λόγω του άμεσου ηλιακού φωτός.

Αυτός ο τύπος υαλοπινάκων ενδείκνυται σε εκείνες τις εφαρμογές στις οποίες η υπερβολική πρόσληψη του ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπερθέρμανσης και το έντονο φως, όπως βεράντες, τα γυάλινα προσόψεις των κτιρίων ή τα παράθυρα πεζογέφυρες.

Για περισσότερα  χαρακτηριστικά προϊόντος παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον.

mail: glass@styletech.gr


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: ενεργειακά κουφώματα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Φωτογραφίες