Διπλά ή τριπλά τζάμια; Ο τελικός οδηγός για την επιλογή

Διπλά ή τριπλά τζάμια; Ο τελικός οδηγός για την επιλογή.


Θα σας δώσω όλες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας, όπως:

  • Καλύτερα διπλά τζάμια ή τριπλά τζάμια;
  • Χρειάζομαι τριπλά τζάμια για να λύσω τα ακουστικά μου προβλήματα;
  • Τι είναι το γυαλί χαμηλής εκπομπής;  κ.λπ.

Είστε έτοιμοι; Πάμε!

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των διπλών υαλοπινάκων και των τριπλών υαλοπινάκων.

 Θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ενός και του άλλου, της θερμικής και ακουστικής μόνωσης και  πότε είναι πραγματικά χρήσιμο να έχετε τριπλά τζάμια στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Διπλά ή τριπλά τζάμια; Ποια επιλογή;

Χαίρετε, είμαι η Αθηνά , Πολιτικός Μηχανικός στην STYLETECH.sa, και πριν από λίγες ημέρες, αναζητώντας στο διαδίκτυο, βρήκα αρκετές διαφημίσεις αυτού του τύπου:

Αν αγοράσετε παράθυρα από εμάς θα σας δώσουμε τριπλό γυαλί! Windows: ******** σας δίνει τριπλά τζάμια! Δωρεάν τζάμια για όλα τα παράθυρα από PVC! στα ίδια κουφώματα, και ούτω καθεξής ...

Στα ίδια κουφώματα χωρίς να  υπολογίσουν  το επιπλέον βάρος των τζαμιών

Στατικά απαράδεκτο!

Η ερώτησή μου είναι πάντα η ίδια:

Πώς ξέρετε ότι πραγματικά χρειάζομαι κουφώματα  με τριπλά τζάμια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας τριπλός υαλοπίνακας δεν είναι μόνο άχρηστος, αλλά μερικές φορές ακόμη και επιβλαβής για τα παράθυρά σας!

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εξηγήσω τους λόγους, τώρα ας αρχίσουμε με τους ορισμούς.

Πώς παράγονται παράθυρα με διπλά τζάμια;

διπλά ενεργειακά τζάμια

Τα παράθυρα διπλού υαλοπίνακα (παράθυρα με διπλά τζάμια) είναι παράθυρα με δύο φύλλα από γυαλί συζευγμένα και σε απόσταση μεταξύ τους από ένα κανάλι αποστάτη που στο εσωτερικό αυτής της διαδρομής εισάγονται μεταλλικά άλατα (ή αέρια) που έχουν την αποστολή να απορροφούν την υγρασία.

Πώς παράγονται τριπλά τζάμια;

τριπλά ενεργειακά τζάμια

Ο όρος "τριπλό γυαλί", αντίθετα, υποδεικνύει ένα πλαίσιο παραθύρου με τρία φύλλα από γυαλί συζευγμένα και διαχωρισμένα από δύο κανάλια αποστάτες.

Σε αντίθεση με τα διπλά τζάμια, το τριπλό τζάμι εγγυάται μεγαλύτερη θερμομόνωση, στην πραγματικότητα συνιστάται σε χώρους όπου το παράθυρο πρέπει να απομονώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο από το κρύο.

Είναι πάντα καλύτερα να έχουμε τριπλά τζάμια;

Όπως ανέφερα νωρίτερα, τα τριπλά τζάμια είναι μερικές φορές πολύ επικίνδυνα για το παράθυρό σας.

Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα:

Πάω να αγοράσω ένα όμορφο αυτοκίνητο για παράδειγμα B..W. 

Ο πωλητής πριν μου επιτρέψει να υπογράψω τη σύμβαση μου λέει: "Σου αρέσει, σου δίνω ένα καλάθι για να κρέμεται πίσω από το αυτοκίνητο. 

Ξέρεις, εξυπηρετεί πολλά πράγματα: όταν πηγαίνει για ψώνια μπορεί να το γεμίσει, όταν πηγαίνει διακοπές μπορεί να το φορτώσει και ούτω καθεξής ...Υπάρχει μόνο μία μικρή λεπτομέρεια: το καρότσι είναι σταθερό. 

Ναι, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί ".

Αλλά ειλικρινά, τι να κάνω με ένα καλάθι; Με κάνει να καταναλώνω περισσότερα ελαστικά, γεμάτα, και είναι πραγματικά άσχημο αισθητικά.

Σας έδωσα αυτό το παράδειγμα για να σας καταστήσω κατανοητό ότι είναι άχρηστο να εξοπλίσετε κάτι με ένα προαιρετικό που δεν χρειάζεται, και που στην πραγματικότητα, μερικές φορές χειροτερεύει την κατάσταση.

Πότε είναι τα τριπλά τζάμια πραγματικά χρήσιμα;

Τα τριπλά τζάμια είναι χρήσιμα μόνο σε τρεις περιπτώσεις:

1) Εάν ζείτε σε πολύ κρύο μέρος (για παράδειγμα στα ψηλά βουνά).

2) Εάν έχετε ένα βόρειο περίβλημα που εκτίθεται σε πολύ ισχυρό αέρα (ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση αυτή μπορεί να αρκεί ένας διπλός υαλοπίνακας).

3) Εάν ζείτε σε πολύ θορυβώδες μέρος (για παράδειγμα κοντά σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, ή σε σταθμούς τρένων, κοντά σε γήπεδα κ.τ.λ.).

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συστήνεται πάντοτε διπλό τζάμι, ανάλογα με τις ανάγκες σας, επιλέγοντας ένα γυαλί χαμηλής εκπομπής, γυαλί αντί-θορύβου ή λεγόμενο τεσσάρων (4) εποχών.

Το σημαντικό είναι ο αποστάτης που χωρίζει τα δύο τζάμια να είναι κατασκευασμένος από μονωτικό υλικό (θέρμο pvc), διαφορετικά θα σχηματιστεί συμπύκνωση στα παράθυρα και στη συνέχεια, στην κατασκευή.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των τριπλών υαλοπινάκων;

Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις το τριπλό γυαλί είναι εντελώς άχρηστο, αν όχι επιβλαβές για το παράθυρο για τους παρακάτω απλούς λόγους:

1) Επειδή το παράθυρο με τριπλά τζάμια είναι πολύ βαρύτερο. Το βάρος ζυγίζει στο υλικό: το άνοιγμα και το κλείσιμο φθείρονται γρηγορότερα.

2) Επειδή το γυαλί, που είναι λιγότερο διαφανές, σας κάνει να χάσετε λίγη  φωτεινότητα.

3) Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα διπλό γυαλί φτάνει σε όλες τις επαρκείς τιμές, τόσο θερμική, ακουστική όσο και ασφάλεια.

Καλύτερα διπλά τζάμια ή τριπλά τζάμια;

Ένα παράθυρο με σωστά τοποθετημένο ηχομονωτικό γυαλί αντιπροσωπεύει μια πολύ καλύτερη λύση από τα διπλά πλαίσια γυαλιού.

Ποιο είναι το πάχος του τζαμιού;

Το πάχος του γυαλιού εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

Οι τυποποιημένοι διπλοί υαλοπίνακες με τυπικές επιδόσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 24 mm και να αποτελούνται κατά τον τρόπο αυτό: δύο γυαλιά 4 mm με κεντρικό θάλαμο αέρα 16 mm.

Χρειάζομαι τριπλά τζάμια για την επίλυση ακουστικών προβλημάτων;

Ένα παράθυρο με διπλά τζάμια επαρκεί για την σωστή εγκατάσταση της ακουστικής.

Δεν απαιτείται τριπλός υαλοπίνακας για κανονικές συνθήκες διαβίωσης.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα διπλά αντιθαμβωτικά γυαλιά που φτάνουν στην τιμή της ακουστικής αναγωγής ενός τριπλού γυαλιού.

Ωστόσο, για να λυθεί το πρόβλημα του θορύβου, δεν αρκεί να επικεντρωθούμε στο γυαλί, αλλά πρέπει επίσης να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο του παραθύρου και το σημαντικότερο στο κατάλληλο προσωπικό του έργου εγκατάστασης.

Συμπεράσματα

Την επόμενη φορά που μπαίνετε σε ένα κατάστημα και ακούτε να σας  σας λένε "... αλλά θα σας δώσουμε τριπλό γυαλί", προσέξτε! Είναι απλά μια εμπορική δράση!

Πριν αποφασίσετε αν θα εγκαταστήσετε ένα παράθυρο με διπλά τζάμια ή τριπλά τζάμια, η εταιρεία που στοχεύετε πρέπει να κάνει μια εξατομικευμένη αξιολόγηση ανάλογα με τις ανάγκες σας και το περιβάλλον διαβίωσής σας (έκθεση, υψόμετρο, κλιματική ζώνη κλπ.) και να κάνετε το τεστ ηχομόνωσης και άλλα στο κατάστημα  επιλογής σας.

Σε μας αυτό υπάρχει, και εφαρμόζεται στα κουφώματα μας με απίστευτα αποτελέσματα έως 52dB! Ελάτε να κάνουμε το τεστ ηχομόνωσης και θερμομόνωσης μαζί μπροστά στα μάτια σας!

Ελπίζω, με αυτό το άρθρο, να διευκρινίσθηκαν όλες οι αμφιβολίες σας.

Εάν πρόκειται να αλλάξετε τα παράθυρά σας ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο:

PVC ή αλουμίνιο, ποιο υλικό θα πρέπει να επιλέξετε;

Εάν ζείτε στη Αθήνα, Αττική ή επικράτεια, και χρειάζεστε πληροφορίες ή θέλετε να ζητήσετε μια προσφορά για τα ειδικά γυαλιά που έχουμε , κάντε κλικ εδώ: https://www.styletech.gr/

Οι καλύτερες ευχές,

Αθηνά,  Πολιτικός Μηχανικός.

Mail: info@styletech.gr