Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε κουφώματα

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον ΙΙ»

σχεδιάστηκε σε συνέχεια του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση πλέον των εξήντα χιλιάδων κατοικιών.

Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον ΙΙ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε κουφώματα. 

Πόρτες και παράθυρα εξοικονόμησης ενέργειας: πλεονεκτήματα

Η ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης και ψύξης των σπιτιών σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα για όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες που έχουν συνείδηση ​​στο σπίτι, επιλέγοντας ανάλογα παράθυρα και πόρτες εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτά είναι ένα εμπόδιο στην μετάδοση από ζέστη σε  κρύο, έτσι ώστε το σπίτι να παραμένει ζεστό το χειμώνα και να το προστατεύει από τη θερμότητα το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού.

Μείωση κόστους και πώς το πετυχαίνουμε

Όταν καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας, αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση κόστους.

Το ελληνικό κράτος τώρα πια προσφέρει επίσης σημαντική πίστωση φόρου για τον εκσυγχρονισμό θυρών και παραθύρων εξοικονόμησης ενέργειας, σε μια ευχάριστη είδηση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας.

Πιο άνετο σπίτι: και τα ενεργειακά αποδοτικά τζάμια μειώνουν την απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων και οδηγούν σε λιγότερα ρεύματα και κρύες κηλίδες.

Θερμομόνωση

Η ευεξία και η άνεση της ζωής αυξάνονται χάρη στη μειωμένη εναλλαγή θερμότητας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σπιτιού, την επίλυση των προβλημάτων της συμπύκνωσης και του σχηματισμού της μούχλας.

Ηχομόνωση

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα των πολύ μονωτικών και ενεργειακά αποδοτικών παραθύρων είναι η έμφυτη δυνατότητα ηχομόνωσης τους, που σφραγίζουν με αξιοθαύμαστους όρους τις εξωτερικές συνθήκες, τον περιβαλλοντικό θόρυβο, την οδική κυκλοφορία, ειδικά στις σύγχρονες κοινότητες όπου τα σπίτια είναι συχνά χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο.

Μειωμένη συντήρηση

Δεδομένου ότι τα παράθυρα εξοικονόμησης ενέργειας μειώνουν τη μεταφορά ενέργειας στο ελάχιστο, ή πιθανότητα  της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων μειώνεται σημαντικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κίνδυνο μούχλας και πιο ευχάριστο περιβάλλον και  για όσους πάσχουν από άσθμα.

Επιπλέον, η επίστρωση ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία εξαλείφει ουσιαστικά τους λεκέδες νερού και τη συσσώρευση βρωμιάς από το εξωτερικό, οπότε δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο συντήρησης κατά τον καθαρισμό με σφουγγάρια στο γυαλί!

Η βελτίωση της απόδοσης των παραθύρων ή των θυρών στο σπίτι απαιτεί φυσικά προσεκτικό σχεδιασμό, λειτουργική επιλογή και τελικά εγκατάσταση από επαγγελματίες

Αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης

Ο ελληνικός νόμος παρέχει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση κουφωμάτων  από άποψη εξοικονόμησης ενέργειας.

Η προϋπόθεση για τη χρήση του ειδικού κουφώματος είναι ότι πληρούνται οι απαιτήσεις της θερμικής διαπερατότητας U, ο συντελεστής U είναι ο ρυθμός απώλειας θερμότητας από ένα κτίριο.

Οι ταξινομήσεις συντελεστών Uwγια τα παράθυρα είναι γενικά μεταξύ 0,20 και 2,0.

Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή U, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση ενός παραθύρου στη ροή θερμότητας και τόσο καλύτερη η μονωτική του αξία, εκφραζόμενη σε W / m2K (οι απαιτήσεις μετάδοσης έχουν καθοριστεί με το διάταγμα του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της 8 Μαρτίου 2008, όπως τροποποιήθηκε με το διάταγμα της 22ης Ιανουαρίου 2010).

Πώς λειτουργούν τα ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα;

Τα παράθυρα με διπλά τζάμια έχουν δύο υαλοπίνακες με ενδιάμεσο χώρο, συνήθως περίπου 16 mm, για να δημιουργήσουν ένα μονωτικό φράγμα που συγκρατεί τη θερμότητα.

Αυτό είναι μερικές φορές γεμάτο με αέριο.

Τα παράθυρα με τριπλά τζάμια έχουν τρεις υαλοπίνακες, αλλά δεν είναι πάντα καλύτερο από τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Για να επιλέξετε το παράθυρο με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, αναζητήστε την ταξινόμηση STYLETECH.

Τέσσερις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε παράθυρα εξοικονόμησης ενέργειας:

Προφίλ, γαλί, σχέδιο, εγκατάσταση

Το σωστό πλαίσιο

Η ενεργειακή απόδοση ενός παραθύρου εξαρτάται από όλα τα στοιχεία του.

Τα πλαίσια παραθύρων παράγουν θερμότητα, συμβάλλοντας στη συνολική ενεργειακή απόδοση ενός παραθύρου, ιδιαίτερα του παράγοντα U.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια ξύλινη κατασκευή είναι λιγότερο επιρρεπής στη μεταφορά θερμότητας και κρύου από μια κατασκευή από αλουμίνιο, καθώς τα μέταλλα έχουν θερμοκρασία πολύ πιο εύκολα από το ξύλο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ξύλο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα εύκολο στη χρήση παράθυρο. Υπάρχουν διάφορα υλικά διαθέσιμα για τα παράθυρα και το καθένα έχει θετικές και αρνητικές απόψεις αξιολογώντας την αισθητική ανάγκη. Αυτοί είναι οι τύποι:

Βινύλιο συνθετικό pvc

Τα πλαίσια παραθύρων βινυλίου είναι γενικά κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) με σταθεροποιητές υπεριώδους (UV) φωτός για την αποφυγή παραμόρφωσης του υλικού από το ηλιακό φως.

Τα βινύλια ( pvc) δεν χρειάζονται βαφή και έχουν καλή αντοχή στην υγρασία.

Οι κενές κοιλότητες ( θάλαμοι) των πλαισίων βινυλίου (pvc) μπορούν να πληρωθούν με μονωτικό υλικό, το οποίο τους καθιστά θερμικά ανώτερο από τα ξύλινα πλαίσια.

Είναι ένα φθηνό υλικό, αλλά όχι για το λόγο αυτό πρέπει να οριστεί ως "οικονομικό".

Ένα καλά κατασκευασμένο και σωστά τοποθετημένο παράθυρο βινυλίου μπορεί να είναι μια πρακτική και συνάμα μια τέλεια επιλογή.

Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των παραθύρων και των θυρών PVC, σημαντικές πτυχές για ένα σπίτι όπου η άνεση και η πρακτικότητα συνδυάζονται τέλεια.

Αντοχή pvc

Το ακρωνύμιο PVC αναγνωρίζει το πολυμερές χλωριούχου βινυλίου, το οποίο είναι θερμοπλαστικό υλικό από φυσικές πρώτες ύλες, πολύ διαδεδομένο στον τομέα των πλαστικών, λόγω της υψηλής αντοχής του και της μεγάλης ευελιξίας χρήσης του.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την αντίσταση των παραθύρων και των θυρών PVC που προσφέρονται από την STYLETECH, ο πελάτης είναι σίγουρος ότι θα αγοράσει ένα μακράς διαρκείας προφίλ από εξαρτήματα υψηλής ποιότητας.

Το υλικό υφίσταται διάφορες διεργασίες μέσω προηγμένων εργαλείων θερμοσυγκόλλησης και τεχνολογιών που ενώνουν οριστικά τα στοιχεία, δημιουργώντας απόλυτα αδιάβροχες και ασφαλείς αρθρώσεις.

Διάρκεια στο χρόνο pvc

Για την προώθηση της ανθεκτικότητας και την αύξηση, ακόμη περισσότερο, της αντοχής των εξαρτημάτων και των σταθερών ή συρόμενων παραθύρων σε pvc, ή STYLETECH αποφάσισε να συμπεριλάβει μεταλλικές ενισχύσεις μέσα στη δομή.

Ακουστική μόνωση pvc

Τα καλύτερα παράθυρα  pvcέχουν πολλές άλλες ιδιαιτερότητες: για τον τομέα των παραθύρων και των θυρών, στην πραγματικότητα, το pvc είναι ιδανικό για ηχομόνωση, καθώς μειώνει την ποσότητα οποιουδήποτε εξωτερικού ήχου ή θορύβου, καθιστώντας το σπίτι ευχάριστο και ήσυχο.

Για το λόγο αυτό τα παράθυρα από pvc που προσφέρονται στην Ελλάδα, (και όχι μόνο) από την STYLETECH, συνιστώνται σε ιδιαίτερα θορυβώδεις περιοχές, ειδικά στην πόλη και στους πιο πολυσύχναστους δρόμους, όπου η αξιοπρέπεια είναι πάντα ένα καυτό θέμα.

Θερμική μόνωση pvc

Τα πλαίσια που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό και είναι ενσωματωμένα σε συστήματα αέρα με 6 και 9 θαλάμους είναι επίσης τέλειοι θερμικοί μονωτήρες, ένα βασικό χαρακτηριστικό που οδηγεί στην αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων για την αύξηση της εξοικονόμησης ενέργειας του κτιρίου.

Η αποτελεσματικότητα των παραθύρων από pvc και των συρόμενων θυρών υπερασπίζεται, στην πραγματικότητα, τόσο από τη θερινή θερμότητα όσο και από το έντονο κρύο της χειμερινής περιόδου, διασφαλίζοντας την κατανάλωση θέρμανσης και κλιματισμού καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση του κόστους που υπάρχει στο λογαριασμό.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 30% του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιείται για τη θέρμανση χώρων και γι 'αυτό τα παράθυρα pvc που μπορούν να αγοραστούν λίγο έξω από την Αθήνα  έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν αυτά τα κόστη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η STYLETECH και η REHAU Group προσπαθούν συνεχώς να προσφέρουν προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και προάγουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η οικολογική βιωσιμότητα αποτελεί βασική αξία για μας: μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Ξύλο

Ακόμη και αν χρειάζονται περισσότερη συντήρηση από άλλα πλαίσια, τα ξύλινα παράθυρα προσφέρουν την καλύτερη μόνωση από τα αλουμίνια, όχι πάντα και από τα συνθετικά. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εξαιρετικά υγρό ή βροχερό κλίμα, λόγω της ενδεχόμενης φθοράς.

Ένα καλά κατασκευασμένο ξύλινο παράθυρο θα αντέξει λιγότερα την δοκιμασία του χρόνου ούτως ή άλλως: πολλά πρωτότυπα ξύλινα παράθυρα σε παλαιότερα σπίτια δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να διατηρούνται περισσότερα χάρη στην υψηλής ποιότητας κοπής και είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται.

Τα ξύλινα κουφώματα είναι σχετικά καλά μονωμένα, αλλά υποφέρουν από τις καιρικές συνθήκες.

Αλουμίνιο

Αν και πολύ ανθεκτικά, ελαφρά και σχεδόν χωρίς συντήρηση, μεταλλικά ή αλουμινένια κουφώματα παράγουν θερμότητα πολύ γρήγορα, γεγονός που καθιστά το μέταλλο πολύ κακό μονωτικό υλικό.

Για να μειωθεί η ροή θερμότητας και ο συντελεστής U, τα μεταλλικά πλαίσια πρέπει να έχουν θερμικό προφίλ : μια λωρίδα από μονωτικό πλαστικό τοποθετημένο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού πλαισίου και της πόρτας.

Τα παράθυρα αλουμινίου είναι πρακτικά σε βροχερά και υγρά κλίματα.

 Χάρη στην αντοχή τους, πληρούν τους αυστηρούς κώδικες κατασκευής κατά μήκος των ακτών και σε περιοχές που υπόκεινται σε καιρικές συνθήκες.

Τζάμια

Οι τεχνολογίες γυαλιού έχουν γίνει πολύ εξελιγμένες και οι σχεδιαστές συχνά επιλέγουν διαφορετικούς τύπους γυαλιού για διαφορετικά παράθυρα, ανάλογα με τον προσανατολισμό, το κλίμα, το σχεδιασμό σπιτιών, κτιρίων κλπ.

Εκτός από την επιλογή ενός τύπου πλαισίου, είναι απαραίτητο να εξετάσετε ποιο είδος γυαλιού ή διπλά τζάμια θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας.

Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους γυαλιού για διαφορετικά παράθυρα. Το μονωτικό γυαλί αναφέρεται σε παράθυρα με δύο ή περισσότερα φύλλα από γυαλί.

Για την μόνωση του παραθύρου, οι γυάλινες πλάκες απέχουν μεταξύ τους και σφραγίζονται ερμητικά, αφήνοντας ένα μονωτικό χώρο αέρα.

Σχέδιο

Κατά την ανακαίνιση ή την κατασκευή ενός νέου σπιτιού συνιστάται να επωφεληθείτε από την ενσωμάτωση του σχεδιασμού και επιλογής παραθύρων ως αναπόσπαστο μέρος του έργου.

Όταν επιλέγετε παράθυρα για ενεργειακή απόδοση, είναι σημαντικό να εξετάσετε πρώτα τις αξιολογήσεις ενεργειακών επιδόσεων σε σχέση με το σχεδιασμό του σπιτιού σας, την έκθεση και το στυλ και το πιο σημαντικό, τον προσανατολισμό του παραθύρου.

Πριν επιλέξετε νέα παράθυρα για το σπίτι σας, καθορίστε ποιοι τύποι παραθύρων θα λειτουργούν καλύτερα και σε ποιους τομείς θα βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

Πάντα  ένας ειδικός  σύμβουλος της STYLETECH θα σας κατατοπίζει κατάλληλα.

Κατάλληλη εγκατάσταση

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία της σωστής εγκατάστασης.

Ακόμα και το πιο ακριβό παράθυρο δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά εάν δεν έχει εγκατασταθεί σωστά.

Η καλύτερη δυνατή επιλογή είναι η στεγάνωση πριν την εγκατάσταση, η οποία συχνά ολοκληρώνεται πολύ πριν εγκατασταθούν τα παράθυρα, αλλά αν δεν γίνει με προσοχή στη λεπτομέρεια, οι διαρροές νερού που προκύπτουν θα προκαλέσουν προβλήματα που θα μπορούσαν εύκολα να προκύψουν αποφεύγονται.

Ακόμη και το πιο ενεργειακά αποδοτικό παράθυρο πρέπει να εγκατασταθεί σωστά για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή απόδοση.

Η τοποθέτηση του παραθύρου ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του παραθύρου, την κατασκευή του σπιτιού (ξύλο, τοιχοποιία κλπ.), Την εξωτερική επένδυση (ξύλινη επένδυση, γυψοσανίδα, τούβλα κλπ.) Και τον τύπο (αν υπάρχει) περιοριστικό κλιματικό φραγμό.

Τα παράθυρα πρέπει να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή και πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα στον αέρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης για να λειτουργούν σωστά.

Οι πόρτες

Οι θύρες  δεν παρέχουν πρόσθετη μόνωση, αφήνοντας το σπίτι ευάλωτο σε απώλεια ενέργειας μέσω της μπροστινής πόρτας.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν η μπροστινή πόρτα είναι παλαιότερη.

Σε αυτή την περίπτωση, μια θύρα με μεγάλη αντοχή στην ανεμοπίεση, υδατοστεγανότητα και αεροδιαπερατότητα, θα προστατεύσει την μπροστινή πόρτα και θα εξαλείψει την ανάγκη αντικατάστασής της.

Αν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, είναι πιθανό οι εξωτερικές πόρτες να μην έχουν αντικατασταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα πόρτας STYLETECH, έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο και επομένως να παρέχουν περισσότερη μόνωση στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια νέα ενεργειακά αποδοτική πόρτα που ταιριάζει στο κλίμα που ζείτε και το σχεδιασμό του σπιτιού σας για να μεγιστοποιήσετε την εξοικονόμηση ενέργειας .

Πόρτες υψηλής απόδοσης

Όπως κάθε άλλο μέρος του σπιτιού, οι πόρτες μπορούν να είναι μονωμένες και ανθεκτικές στα ρεύματα για να αποφευχθεί η διαφυγή της θερμότητας.

Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής της STYLETECH, η εγκατάσταση νέας πόρτας απαιτεί την έγκριση του σχετικού σχεδιου, και οι νέες εξωτερικές πόρτες να διαθέτουν γενικά μια ολοκληρωμένη μόνωση για τη μείωση της απώλειας θερμότητας και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Ενεργειακά αποδοτικές πόρτες

Όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού, οι πόρτες μπορούν να είναι μονωμένες και ανθεκτικές στα ρεύματα για να αποφευχθεί η διαφυγή της θερμότητας.

Μια νέα κατάλληλα προσαρμοσμένη εξωτερική πόρτα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ολοκληρωτικής  σύνταξης.

Οι υπάρχουσες πόρτες μπορούν να βελτιωθούν με την τοποθέτηση ταινιών αντεπιστροφής γύρω από τα πλαίσια και το γραμματοκιβώτιο.

Η εγκατάσταση των ενεργειακών  θυρών και παραθύρων από την STYLETECH, θα εξοικονομήσει στην οικογένεια περίπου 880€ ετησίως.

Τα παράθυρα και οι πόρτες εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι απλώς μια ενόχληση και μια δαπάνη:

είναι μια επένδυση για τη μελλοντική άνεση και συντήρηση ολόκληρου του σπιτιού.

Με πάνω από 36 χρόνια εμπειρίας και σύγχρονης τεχνολογίας κουφωμάτων, παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που δημιουργούν αξία για τους πελάτες μας  μειώνοντας παράλληλα το κόστος.

Η ευέλικτη δομή της εταιρείας μας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των εργαζομένων και των συνεργατών μας, εγγυώνται την σταθερή ποιότητα και την τεχνική ακμή ολόκληρης της γραμμής μας.

Η σειρά προϊόντων μας, περιλαμβάνει πολλές παραλλαγές, λεπτομέρειες και συνδέσεις για διαφορετικές περιφερειακές απαιτήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα παράθυρα και οι πόρτες που κατασκευάζει η STYLETECH, είναι δοκιμασμένα στο σύστημα ift, και εξασφαλίζονται με την ποιότητα RAL CE, καθώς και έχουν αποδειχθεί στην πράξη πάνω από 10 εκατομμύρια φορές.

Μια εταιρεία, πολυάριθμες ιδιότητες, διεθνή πρότυπα πάντα με τα πιο νέα του κλάδου.

Μπορούμε να παρέχουμε τα πάντα από μια ιδέα, από συμβουλές και κατασκευή, έως εγκατάσταση.

Τα προϊόντα μας εγγυώνται υψηλή ποιότητα ζωής, οικονομία, ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα.

Εμπιστευτείτε μας και γνωρίστε με τη STYLETECH, τα ποιοτικά παράθυρα πόρτες ξεχωριστά για το καθένα σας!

Mail : info@styletech.gr