Επιλέξετε μαζί μας τα κατάλληλα κουφώματα για τον χώρο σας

Επιλέξετε μαζί μας τα κατάλληλα κουφώματα για τον χώρο σας

τα κατάλληλα κουφώματα για τον χώρο σας

Μάθετε μαζί μας σε αυτό το άρθρο.

Η σωστή συνταγή για την ενεργειακή απόδοση των τζαμιών στα κουφώματα αλουμινίου και συνθετικά pvc.

Γυαλιά για κουφώματα από PVC.

διάφορους τύπους γυαλιού

Με τη μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων και επιχειρήσεων, όπως και εμείς που, ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος, η ενεργειακή απόδοση είναι ένα θέμα που συζητείται ολοένα και πιο συχνά (αλλά ποτέ δεν το εφαρμόζουμε).

Πριν προχωρήσουμε με τους διάφορους τύπους γυαλιού, προσδιορίζουμε τα κριτήρια βάσει των οποίων θα βασίσετε την επιλογή για τα  PVC κουφώματά  σας:

Το κλίμα της περιοχής όπου ζείτε: χρειάζεστε γυαλιά που σας προστατεύουν, ειδικά από τη θερμότητα ή το κρύο;

Οι αισθητικές σας προτιμήσεις: προτιμάτε κλασικά, σκούρα, χρωματιστά γυαλιά;

Η ομορφιά είναι ότι υπάρχουν τύποι, συνδυασμοί διαφορετικών συστημάτων, που θα σας επιτρέψουν να βρείτε τα τέλεια γυαλιά που θα ικανοποιούν τόσο τις πρακτικές όσο και τις αισθητικές ανάγκες.

Αλλά τώρα, ας πάμε στην καρδιά του οδηγού μας και να δούμε ποιοι τύποι γυαλιών μπορείτε να έχετε τοποθετήσει στα PVC παράθυρά σας.

Ποια είναι η συνταγή για να βελτιστοποιήσετε το σπίτι σας από αυτή την άποψη; Λοιπόν, όπως γνωρίζετε ήδη, το γυαλί και τα εξαρτήματα κάνουν μεγάλο μέρος της δουλειάς.

Αν θέλαμε να κάνουμε μια μαγειρική σύγκριση, θα λέγαμε ότι το παράθυρο PVC είναι για ενεργειακή απόδοση όπως το κύμινο  σε σουτζουκάκια : απαραίτητο!

Στην πραγματικότητα, η θερμομονωτική ικανότητα των πλαισίων PVC είναι γνωστή.

Θα δράσουμε περισσότερο από θετική για την εξοικονόμηση ενέργειας αν εφαρμόσουμε στη συνέχεια το καλύτερο γυαλί στα παράθυρα από PVC.

Και η ενεργειακή απόδοση θα αυξηθεί.

Μονωτικό γυαλί με επιχρίσματα χαμηλής εκπομπής.

Πρόκειται για μονωτικό διπλό υαλοπίνακα με το οποίο είναι δυνατόν να μειωθούν οι θερμικές τιμές διαπερατότητας και οι απώλειες θερμότητας έως και 50%.

Σε μία από τις δύο πλάκες από τις οποίες αποτελείται η κατασκευή, εφαρμόζεται ένα στρώμα μετάλλου ή οξειδίου μετάλλου.

Επιπλέον, η παρουσία αέριου μεταξύ των δύο τζαμιών  βελτιστοποιεί τη θερμομονωτική ικανότητα.

Όπως είπαμε, κατά την επιλογή του γυαλιού πρέπει να λάβετε υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την περιοχή σας.

Στη ζεστή Κρήτη  μας, για παράδειγμα, η πιο αισθητή ανάγκη είναι να διατηρηθεί το περιβάλλον από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Σε αυτή την περίπτωση, η επικάλυψη χαμηλής εκπομπής θα τοποθετηθεί στην εξωτερική πλάκα.

Αντίθετα, θα χρησιμοποιηθεί εσωτερικά, για να απομονωθεί από το κρύο.

Γυαλιά με φαινομενικά επιλεκτικές επικαλύψεις.

Αν θέλετε χρωματιστό γυαλί για τα παράθυρα PVC σας, εκείνα με φασματικά επιλεκτικές επιστρώσεις είναι για σας.

Έχουν εξαιρετική απόδοση όσον αφορά τη θερμομόνωση και θα είναι χρήσιμες για να σας προστατεύσουν από τη θερμότητα και το κρύο.

Αυτός ο τύπος είναι ιδιαίτερα κατάλληλος και για όσους αγαπούν πολύ φωτεινά σπίτια. Στην πραγματικότητα, τα φασματικά επιλεκτικά γυαλιά είναι σχεδιασμένα ακριβώς για να επιτρέπουν την καλή μετάδοση του φωτός.

Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση ή τον κλιματισμό, θα έχετε επίσης ένα πλεονέκτημα στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Αυτοί είναι οι δύο τύποι γυαλιού που, μαζί με τα πλαίσια PVC, γνωρίζουμε ότι συγκαταλέγονται στα καλύτερα συστήματα για να καταστήσουν την οικιακή σας ενέργεια αποτελεσματική.

Αν ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλαίσια γυαλιού και PVC και την ενεργειακή απόδοση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@styletech.gr

Εάν αντιμετωπίζετε την ανάγκη επιλογής γυαλιών για παράθυρα από PVC και έχετε την αίσθηση ότι τελειώσατε σε μια πυκνή ζούγκλα ασαφούς πληροφορίας, αυτός ο μικρός οδηγός που σκεφτήκαμε για εσάς στην STYLETECH, θα είναι πυξίδα σας.

Προσανατολίζοντας τον εαυτό σας στο θέμα του γυαλιού για παράθυρα και πόρτες, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου απλό: με όλες τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει η αγορά σήμερα, ποιο θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; https://www.styletech.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD/41

Ελπίζουμε ο μικρός μας οδηγός να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό γυαλί για εσάς.